Ракета №1 на България – Григор Димитров, си осигури над 152 хиляди евро за класирането на 1/4-финалите на турнира от сериите "Мастърс" в Индиън Уелс. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и Бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова. 

"Сумата е увеличена с 2,65% спрямо миналата година, когато Гришо постигна най-доброто си класиране в Индиън Уелс. Тогава българинът стигна до 1/2-финалите, където беше елиминиран от бъдещия шампион Камерън Нори в два сета. По пътя си към четирите най-добри тогава Димитров се справи със звезди от ранга на Даниил Медведев и Хуберт Хуркач. Сега най-добрият ни тенисист ще преследва осмо класиране на 1/2-финал на турнири от серията "Мастърс". Иначе Гришо има и една титла – през 2017 г. победи Ник Кириос на финала в Синсинати, за да постигне един от най-големите успехи в кариерата си", заяви Коларов.

Но кой е следващият му съперник? "В спор за място на 1/2-финалите Димитров ще се изправи срещу световния №7 Андрей Рубльов. Мачът между двамата е тази вечер. Те имат четири мача един срещу друг и балансът е равен – 2:2. Последният им двубой е от Пекин 2019 г., когато руснакът се наложи с 6:2, 7:5", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори още за предстоящото "Ел Класико" и за Шампионска лига. 

Снимка: БГНЕС